Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Την ανακήρυξη του 2016 ως Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη ζητά ο Δήμος Αριστοτέλη


Επίσημη πρόταση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, να ανακηρυχθεί το 2016 Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου έχει υποβληθεί από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη. 

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πιστεύει ότι η πρόταση θα εγκριθεί από τη 196η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη στο Παρίσι, έχοντας την τελική έγκριση από τη Γενική Διάσκεψη της UNESCO τον Νοέμβριο. Ακόμη, στο πλαίσιο του Έτους Αριστοτέλη, η Πρόεδρος προτείνει να διοργανωθεί καλοκαιρινό σχολείο (summer school), διάρκειας 10 ημερών με θέμα τη φιλοσοφία και επίσημη γλώσσα την αγγλική.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος, δήλωσε: "είμαστε πολύ κοντά στο να γίνει πράξη ένα φιλόδοξο σχέδιο που είχε οραματιστεί η Δημοτική Αρχή από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων της. Αναμένουμε με ανυπομονησία την τελική ανακοίνωση της αποδοχής της πρότασης, καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα μετατρέψει την περιοχή του Δήμου σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς με επίκεντρο τον τόπο καταγωγής του Αριστοτέλη, τα Αρχαία Στάγειρα".

31/03/2015
Πηγή: www.halkidikifocus.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :