Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δυναμική Παρουσία του Δήμου Αριστοτέλη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015 στη Μόσχα

Με επίκεντρο την προώθηση και προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε μια ιδιαίτερα σημαντική αγορά όπως αυτής της Ρωσίας για την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, ο Δήμος Αριστοτέλη, συμμετείχε ενεργά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ (22η Moscow International Travel & Tourism Exhibition) που διεξήχθη από τις 18 έως 21 Μαρτίου 2015 στη Μόσχα, φιλοξενούμενος στο περίπτερο του EOT.

Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μίχος , συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ κ. Λευτέρη Βαλσαμή. Η παρουσία του Δήμου Αριστοτέλη στην Έκθεση έλαβε θετικά σχόλια και συγκέντρωσε αυξημένο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες στους οποίους μοιράστηκαν τουριστικοί οδηγοί και χάρτες της περιοχής.
MITT2015_ARIST_03
O Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Ι. Μίχος, με τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρ. Τάσιο
Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους σημαντικότερους tour operators που δραστηριοποιούνται στο Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική, καθώς επίσης και με επικεφαλείς σημαντικών φορέων του τουρισμού τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ελλάδα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσική αγορά προς τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και την προ του Άθω περιοχή.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με ρώσους δημοσιογράφους, κατά τις οποίες έγινε παρουσίαση της περιοχής του Δήμου και των πλεονεκτημάτων της περιοχής, ενώ μοιράστηκε αναμνηστικό usb stick που περιελάμβανε video παρουσίαση του Δήμου μεταφρασμένη και στα ρωσικά, με τις ομορφιές, την ιστορία, την παράδοση και τα μοναδικά φυσικά τοπία της περιοχής.
MITT2015_ARIST_02
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Ι. Μίχος με την Αναπλ. Υπ. Τουρισμού, κα. Ε. Κουντουρά
Τέλος, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του ΕΟΤ, η αποστολή του Δήμου Αριστοτέλη παρουσία του Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιου, συναντήθηκε με την Αναπλ. Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά κατά την οποία συζητήθηκαν προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό αλλά και η συνεργασία του Υπουργείου – ΕΟΤ για τις από κοινού εκδηλώσεις προβολής του Παγκόσμιου Έτους Αριστοτέλη το 2016, πρόταση με πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη, που έχει ήδη υποβληθεί στην UNESCO, από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή, με αφορμή τη συμπλήρωση των 2.400 από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου.
MITT2015_ARIST_04
O Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Ι. Μίχος, με τον ιδιοκτήτη του Τουριστικού Οργανισμού Mouzenidis Travel κ. Μπ. Μουζενίδη
Ο Δήμαρχος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον ΕΟΤ και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής για τη φιλοξενία της αποστολής του Δήμου στο περίπτερό της Έκθεσης καθώς και το Ταξιδιωτικό Οργανισμό Mouzenidis Travel για την άψογη οργάνωση του ταξιδιού της αποστολής και της φιλοξενίας στη Μόσχα.
Η προσπάθεια του Δήμου Αριστοτέλη, θα συνεχιστεί με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, και σκοπό την αύξηση της εισροής τουριστών, θέτοντας την ΒΑ Χαλκιδικής ως ένα ιδανικό προορισμό που συνδυάζει μοναδικά το βουνό και τη θάλασσα, την πλούσια αρχαία ιστορία και την πολιτιστική παράδοση αλλά και τη γαστρονομία.

26/03/2015
Πηγή: www.halkidikinow.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :