Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Νέος δήμαρχος Αριστοτέλη ο Γιώργος Ζουμπάς


Τον Γιώργο Ζουμπά εξέλεξε νέο δήμαρχο Αριστοτέλη η παράταξη του «Κινήματος Ανάπτυξης» που συνήλθε την Τρίτη το μεσημέρι  σε  δημόσια συνεδρίαση, μετά την παραίτηση από τη θέση του Δημάρχου, του Γιάννη Μίχου, στις 24 Απριλίου για "προσωπικές και επαγγελματικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις", η οποία επισήμως κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε στο δήμο Αριστοτέλη μόλις χθες, 4 Μαϊου 2015.

Στη δημόσια συνεδρίαση της παράταξης που προήδρευσε ο κ. Ζουμπάς, ως εκλεγείς με τις περισσότερες ψήφους δημοτικός σύμβουλος,  ενημέρωσε τους παρόντες ότι η θέση του δημάρχου Αριστοτέλη είναι κενή μετά την  από 10857/04-05-2015 παραίτηση του Ιωάννη Μίχου του Νικολάου από τη θέση του δημάρχου και την  υπ’ αρίθμ. 10043/04-05-2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Μακεδονίας-Θράκης, περί αποδοχής της παραίτησης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία ακολούθησε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών της παράταξης. Υποψηφιότητα έθεσε κ. Γιώργος Ζουμπάς  και ο  κ. Γεώργιος Κωτάκης .
Ψήφισαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Ζουμπάς έλαβε 15 ψήφους και ο κ. Κωτάκης 1 ψήφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου αναμένεται να γίνει την Τετάρτη, αν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, καθώς το πρακτικό πρέπει να υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Γ. Ζουμπάς μέχρι σήμερα ήταν  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αριστοτέλη.Γεννήθηκε το 1954 στην Ιερισσό και είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος για 4 τετραετίες στο δήμο Ιερισσού και Σταγίρων- Ακάνθου. Διετέλεσε πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου της 8ης Γεωγραφικής Ενότητας.

της Δέσποινας Πολατίδου
halkidikinews.gr
06/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :